print.gif

 

Deze pagina bespreekt manieren om uw site bekend te maken.

Zoekmachines

Tachtig procent van de mensen die op zoek zijn op Internet maakt gebruik van zoekmachines. De zoekmachine blijft dus het hulpmiddel bij uitstek om sites terug te vinden. Om uw site te laten opnemen in de zoekmachines, moet u elke webpagina voorzien van een <TITLE> tag. Tussen de openingstag en de sluittag </TITLE> komt de titel van de webpagins. Geef elke pagina een unieke title, maak die niet langer dan 55 tekens. Gebruik ook meta tags in uw html codes. Deze tags dienen om de zoekrobots allerlei informatie te geven over uw site. De title en meta tags komen tussen <head> en </head>:

<META NAME="Keywords" LANG="nl" CONTENT="de, sleutelwoorden, gescheiden, door, een, coma, gelijk ,hier ">
< META NAME="Description" LANG="nl" CONTENT="Een beschrijving van ongeveer 100 worden over uw site ">
< META NAME="Robots" CONTENT="index, follow, all">
< META NAME="Author" CONTENT="Uw naam of bijnaam">
< META NAME="Reply-to" CONTENT="uw e-mail">
< META NAME="Identi­fier-URL" CONTENT="adres van uw site">

De elementen tussen de aanhalings­tekens achter CONTENT= past u aan in overeenstemming met uw site. Beperk de beschrijving tot maximaal 160 tekens. Bij sommige zoekmachines moet u zich eerst inschrijven. Andere bieden een gratis service waar u uw site kunt opgeven. Op veel sites met zoekmachines kunt u onderaan klikken op “uw site toevoegen”.

Veel zoekmachines indexeren alleen documenten die voldoende inhoud bevatten en slaan documenten over waarin uitsluitend frames zijn gedefinieerd. Zorg daarom in dat soort documenten altijd voor een noframes-sectie, waarin u een korte omschrijving geeft van wat u te bieden hebt en waarin u minimaal één hyperlink naar de rest van uw site plaatst (uiteraard niet naar een document waarin weer alleen frames worden gedefinieerd). Neem in pagina's waarin frames zijn gedefinieerd bovendien ook de elementen META (met de omschrijving en de trefwoorden) en TITLE (met de naam van uw site) op.

Verzamelpagina's

Verzamelpagina's zijn handig om uw website bekend te maken. Op deze pagina's staan allerlei koppelingen (links) naar websites onder verdeeld in categorieën. Voorbeelden van deze verzamelpagina's zijn WebwinkelWijzer, startpagina.nl en startkabel.nl. Meld daar uw website aan op alle dochterpagina's waar uw webwinkel onder valt.

Forum beginnen

Een eigen forum kan veel terugkerende bezoekers opleveren, omdat ze regelmatig kijken of er nieuwe berichten op het forum staan. Verder geeft het uw bezoekers de gelegenheid met elkaar te discussiëren en vragen aan elkaar te stellen.

Natuurlijk moet het onderwerp van uw site wel geschikt zijn voor een forum. Als u een forum op een persoonlijke homepage zet waar alleen een paar foto's staan en wat gegevens over uzelf, dan zult u niet veel activiteit krijgen op het forum. Een forum hoeft geen geld te kosten, er zijn diverse gratis forums beschikbaar. Klik hier voor een paar gratis forums.

Deelnemen aan Forums

Ook kunt u forums zoeken die hetzelfde onderwerp hebben als uw site en daar dan deelnemen aan de discussies. Vaak mag u bij forums een signature plaatsen, hier zet u dan een link naar uw site in met een tekst erbij. U moet altijd eerst kijken of dit toegestaan is. Voordeel van deze methode is dat de bezoekers van dat forum dezelfde doelgroep is als uw site. De bezoekers zullen dus vaak ook geinteresseerd zijn in uw site.

Nieuwsbrief beginnen

Via een nieuwsbrief kunt u uw bezoekers op de hoogte brengen van het laatste nieuws over uw site. Als de bezoekers lezen dat er wat nieuws is verschenen op uw site dat hen interesseert, gaan ze naar uw site om dit te lezen. Er zijn diverse diensten beschikbaar waar u een gratis nieuwsbrief kunt beginnen. Hier vindt u er een aantal: ymlp

Met de komst van social media als Twitter en Facebook lijkt de aloude vorm van marketing via e-mail uitgestorven. Met de nadruk op ‘lijkt’, want e-mailmarketing is populairder dan ooit. Bijna alle grotere webwinkels hebben een e-mail nieuwsbrief. De kosten zijn laag en de mogelijkheden eindeloos.

Signature in E-mails

Een andere manier om uw site te promoten is het toevoegen van een signature aan uw emails. Hierin plaatst u dan een link naar uw site met een beschrijving. In Outlook Express doet u dat via: Extra > Opties > Handtekeningen. Hier kunt u dan uw signature intypen.

Met behulp van software: Submitting