print.gif

 

Lessenoverzicht

In deze cursus wordt uitgelegd hoe je zelf een weblog kunt installeren en hoe je berichten kunt publiceren. We besteden met name aandacht aan Wordpress. Deze weblog­software is erg bekend en is geschikt voor beginnende gebruikers. We leggen stap voor stap uit hoe je Wordpress moet installeren, hoe je berichten kunt toevoegen en hoe het installeren van themes en plugins in zijn werk gaat. Naast de info over Wordpress vind je hier ook nog enkele artikelen over het maken van een webblog met een paar andere pakketten en de online weblogdienst Blogger.

Algemene informatie over weblogs

Een weblog maken met Wordpress

wordpress.png

Wordpress eerst op uw eigen PC proberen

 

 

 

WordPress is een zeer populair content management systeem om websites in te ontwikkelen en onderhouden. Wie regelmatig experimenteert met WordPress of hobby- of beroepsmatig werkt met dit cms, weet dat het altijd een klus is om de site in te richten bij uw hostingprovider. Dankzij Instant WordPress kunt u werken met WordPress vanaf uw eigen computer. De webserver, database en WordPress worden in één pakket geleverd. U kunt direct aan de slag zonder uploaden of instellingen. De website is niet bereikbaar voor derden. Daarvoor moet u de website online zetten bij een hostingpartij.

Instant WordPress is zeer geschikt om veilig mee te experimenteren op uw eigen computer. U kunt plug-ins uitproberen, thema's bekijken en andere aanpassingen doen aan uw website.

Meer informatie

Overige Wordpress artikelen

Andere weblogsoftware