Android tablet opnemen in je thuisnetwerk

tablet-dk-n700

Een van de eerste zaken die je doet op je Android tablet is het maken van een verbinding met je draadloze thuisnetwerk via WiFi. Al direct bij het voor de eerste keer opstarten van je tablet wordt hiernaar gevraagd. Ook later kun je je WiFi-instellingen wijzigen, nieuwe WiFi-netwerken aanmaken of oude draadloze internetverbindingen wijzigen.

Naar WiFi instellingen

Een WiFi-verbinding met je Android tablet maken gaat als volgt.De methode om een WiFi-verbinding met je Android tablet te maken kan verschillen per tablet of per Android versie. Je kunt op verschillende manieren bij je WiFi instellingen komen.

1. Ga naar Instellingen via:

Instellingen

Het icoon (instellingen) kan voor elke Android
versie en tablet type anders zijn

Klik Instellingen

Een menuknop komt ook vaak voor

 

2 Ga direct naar de WiFi instellingen. Deze directe methode is soms weergegeven bij de Notificaties.

Verbinding maken met WiFi

Als je de WiFi instellingen hebt geopend, zoekt je tablet automatisch naar alle draadloze WiFi verbindingen die gevonden kunnen worden op die locatie. Zorg dat je, zeker bij het instellen van een internetverbinding, op niet al te lange afstand van je router zit. Een tablet heeft vaak een mindere WiFi-antenne dan bijvoorbeeld een laptop. Hierdoor is het bereik met je tablet vaak wat kleiner.

Zodra je je draadloze netwerk ziet, kun je dat selecteren. Daarna wordt gevraagd naar de instellingen van je netwerk. Vaak voldoet het invoeren van het wachtwoord. Soms is het handig om aan te vinken dat je ter controle je wachtwoord wilt zien. Let op alle hoofdletters, getallen, leestekens enzovoorts.

Geavanceerde instellingen zijn bij de nieuwere routers bijna nooit meer nodig. De tablet herkent vrijwel automatisch het type verbinding en encryptie (bijv. WPA2). Het is verstandig hier niets aan te wijzigen, tenzij je internetprovider of router-fabrikant dat aangeeft.

Na het ingeven van je wachtwoord komt automatisch een verbinding tot stand. Hierna kun je op je tablet direct op het internet.

De instellingen kun je ook benaderen als een app

Instellingen WiFi netwerk wijzigen

Wil je de opgeslagen instellingen van je WiFi verbinding of router op je tablet wijzigen, dan kan dat op twee manieren:

Problemen met het verbinden

Helaas zijn er soms problemen met het maken van een WiFi verbinding met je draadloze thuisnetwerk.

Probleem met wachtwoord invoer

Om een verbinding te krijgen met je router dien je een wachtwoord in te voeren. Vaak wordt onbewust het verkeerde wachtwoord ingevoerd. Je kunt in plaats van de bolletjes het wachtwoord zien door de optie daarvoor te selecteren. Vaak is het wachtwoord verkeerd ingegeven, dan zie je de melding Authentication problem (Authenticatie probleem). Probeer eens de onderstaande oplossingen:

Het werkt niet . .

Zorg voor een goed signaal naar je router
Router – problemen

Ook kan het zo zijn dat de router de tablet niet herkent of dat de tablet niet compatibel is met je router. Om sommige problemen te constateren en mogelijk op te lossen dien je in te loggen in je router. Via Google vind je de inlogmethode voor jouw router. Zoek op inloggen op [merk & type] router waarbij je het merk en type van je router ingeeft. Je vindt dan vanzelf het antwoord.

Overige problemen & oplossingen

Bron: www.tabletguide.nl/tips/