Pagina Menu

Windows 10 Mail

In 2012 heeft Yahoo zijn webmailomgeving flink aangepast en onder andere geschikt gemaakt voor mobiele apparaten. In de nieuwe Yahoo Mail-omgeving krijgen gebruikers advertenties voorgeschoteld op basis van een automatische scan van de inhoud van een e-mail, een systeem dat Google in Gmail al jarenlang hanteert. Deze 'contextuele' advertenties zijn wel uit te schakelen via de Yahoo Ad Manager.

Yahoo Mail is na Microsofts Outlook.com en Googles Gmail met 280 miljoen accounts wereldwijd de grootste aanbieder van webmail. Desondanks kampt de maildienst met hackaanvallen en toenemende spam, mede omdat het nog geen tweestaps-authenticatie biedt.

De maximale opslagruimte voor e-mails werd in de zomer van 2005 één gigabyte. Hiermee begon Yahoo! de concurrentiestrijd met Google. Google begon in het voorjaar van 2004 met een webmailclient genaamd Gmail die één gigabyte aan schijfruimte ter beschikking stelde. Hotmail doet tegenwoordig ook mee. De vervangers van Hotmail, Windows Live Hotmail en Outlook, geven gebruikers onbeperkte opslagruimte. Vanaf juni 2007 kreeg de Yahoo!-klant ongelimiteerde ruimte om zijn e-mails in op te slaan. Voor uitgaande e-mails is het mogelijk om bijlagen mee te sturen tot tien megabyte.

Verder omvat het e-mailaccount een database die door de gebruiker ingevoerd en onderhouden kan worden. Er is de mogelijkheid om een bestaande Microsoft Outlook-database (.CSV) en Palm Desktop- (.ABA) en Netscape-bestanden (.LDIV) in te voeren en te gebruiken. Het e-mailaccount omvat een kalender. Hierin kunnen afspraken en planningen opgeslagen worden. De gebruiker beschikt ook over een kladblok voor aantekeningen, die hij in mappen kan rangschikken.

Voor Windows 8 komt een speciale versie van de e-maildienst beschikbaar die is gebaseerd op de Modern UI van Microsoft.

mail yahoo

 

 

 

Binnenkomende post kan gerangschikt worden in zelf aan te maken mappen per contactpersoon. Er zijn 15 filters beschikbaar om inkomende e-mail automatisch naar deze mappen door te sturen. De gebruiker beschikt ook over een zoekmachine om binnen zijn e-mails op titel of inhoud te zoeken. Alle bijlagen van uitgaande en binnenkomende e-mails kunnen worden gescand door Norton Antivirus en SpamGuard. Verder is de interface van de mailbox aan te passen op kleur en diverse thema's.

Nadeel

Een nadeel is dat u eerst naar de website van Yahoo moet en daar pas kunt inloggen op uw e-mail account. Iemand kan een email sturen naar uw yahoo mail-adres, maar u kunt die niet lezen, totdat u naar www.yahoo.nl gaat en inlogt in uw mail-account.

Voor en tegens in een notedop

Sommige geavanceerde opties van Yahoo-mail lijken expres te zijn weggelaten. Want totdat je geld betaalt voor een “mailplus-account” kun je bijvoorbeeld geen gebruik maken van POP3 (het kunnen ophalen van mail met een mailprogramma op de pc) en het automatisch doorsturen van e-mail naar een ander e-mailadres.

Pluspunten
Minpunten

Ruimte voor Facebook en Twitter

vernieuwde mail yahoo!

 

 

 

Met zijn vernieuwde interface doet de webmaildienst denken aan het uiterlijk van de mobiele Yahoo Mail-apps. Daarnaast bevat de nieuwe versie een aantal nieuwe features, zoals integratie met Facebook en Twitter. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vanuit Yahoo Mail tweets lezen en zelf updates plaatsen. Eerder werd al bekend dat Yahoo zijn webmaildienst 'socialer' wilde maken; gebruikers konden vanaf eind 2008 updates van bevriende Yahoo-gebruikers zien.

Yahoo Mail voor iPad en Android tablets

De Yahoo Mail applicatie ondersteunde nog geen optimale weergave op tablets maar daar is verandering in gekomen. Er is ook een geoptimaliseerde versie voor de iPad en iPad mini uitgebracht. De app geeft een overzichtelijke en eenvoudige weergave van je e-mails.

Yahoo geeft zelf aan de app eenvoudig te houden, zonder folders, knoppen en tabs. Het draait allemaal om “jouw en je email”. Het bladeren door je inbox moet het gevoel geven alsof je door een magazine bladert, vooral door de fullscreen weergave. Verder is de applicatie voorzien van ondersteuning voor swipe-bewegingen, waaronder de mogelijkheid om door een veeg-beweging één of meer e-mails te verwijderen. Ook kun je e-mails groeperen per afzender.