wo 20 februari 2013

Hotmail wordt Outlook.com

Microsoft gaat alle hotmail-accounts overzetten naar het modernere Outlook.com. Microsoft laat weten dat gebruikers hun oude hotmailadres kunnen blijven gebruiken. Het e-mailadres en instellingen zoals uw contacten en mappen blijven hetzelfde. U behoudt dus uw hotmailadres (of MSN of Live) en bijbehorend wachtwoord.

Nieuwe mogelijkheden Outlook.com

De nieuwe omgeving biedt een aantal nieuwe mogelijkheden zoals de integratie van sociale netwerken als Facebook, Twitter, LinkedIn. Ook zijn er automatische opruimfuncties voor nieuwsbrieven en spam en heeft u de beschikking over gratis Office Web apps zoals Word, Excel, Powerpoint en Onenote. Via SkyDrive met 7 GB aan gratis cloud-opslag kunnen gebruikers eenvoudig zeer grote bijlagen toevoegen aan mail door slechts een link naar het bestand op SkyDrive mee te sturen. Een nieuw account aanmaken kan op www.outlook.com

Hotmailadres in Outlook Express

Wie nog werkt met het oude Outlook Express kan zijn Hotmailadres daarbij onderbrengen. Dan hoeft u dat emaildres niet meer apart te starten en te sluiten. U doet dat als volgt:

Start Outlook Express en ga dan naar het menu Extra > Accounts,

In het dialoogvenster Internetaccounts dat dan geopend is, klikt u op de knop Toevoegen rechts boven in dat venster. In het menu dat zich dan opent, klikt u op E-mail.

In het dialoogvenster Wizard Internet verbinding vult u uw naam in. Die naam verschijnt als afzender in de E-mails die u verstuurt.

Na een klik op de knop Volgende wordt u gevraagd om uw internetadres in te vullen. Dat wordt dan zoiets als: mijnnaam@hotmail.com.

Een klik op Volgende brengt u in het dialoogvenster E-mailservernamen. In het bovenste veld: Het servertype voor inkomende E-mail: vult u in POP3.

In het tweede invoerveld: Server voor inkomende e-mail (POP3, IMAP of HTTP): vult u in: pop3.live.com

In het invoerveld: Server voor uitgaande e-mail: vult u in: smtp.live.com

Na een klik op Volgende komt u in het dialoogvenster Aanmelding bij Internet e-mail. Daar vult u achtereenvolgens in de accountnaam en het wachtwoord die u van uw internet­provider hebt gekregen.

Zet een vinkje in het vakje voor Wachtwoord onthouden.

Na een klik op Volgende bereikt u het dialoogvenster Informatie compleet en kunt u de Aanmelding voltooien.

Het e-mailaccount verschijnt dan in het venster E-mail accounts bij de andere accounts die u daar waarschijnlijk had staan.

De aanmelding is echter nog niet compleet. In het venster E-mail accounts klikt u op het pas aangemaakt Hotmail account en vervolgens op de knop Eigenschappen.

In het dialoogvenster Eigenschappen voor Hotmail" ziet u onder het tabblad Algemeen uw naam en e-mailadres ingevuld staan.

Klikt u bovenin op het tabblad Servers dan staan in de invoervelden Het servertype voor inkomende e-mail (POP3) en de gegevens voor inkomende en uitgaande email ingevuld. Ook de accountnaam en uw wachtwoord staan ingevuld, plus een vinkje in het vak voor Wachtwoord onthouden.

In het tabblad Geavanceerd moet nog wat ingevuld worden. Wanneer u daarop klikt, verschijnt een dialoogvenster. In het veld voor poortnummer voor Uitgaande e-mail (SMTP) vult u het getal 25 in en zet u een vinkje in het vak voor: Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig.

In het veld Inkomende e-mail (POP3) vult u het getal 995 in en zet u een vinkje in het vak: Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig.

Na een klik op OK is uw Hotmail-account klaar voor gebruik