Infokom Computerhulp

detective.jpg

Onze detective zoekt op het
internet naar informatieve
artikelen en gratis software.

booksearch2.jpg

De bibliothecaris zet op deze
en vele andere pagina's het
resultaat van de zoektochten.

 

 

Deze website helpt u inzicht te krijgen in wat zich onder de motorkap van de apparatuur afspeelt, zodat niet elke foutboodschap een reparatie door een computer­technicus nodig maakt. Dat houdt o.a. in verkennen van het besturingssysteem, het opsporen van fouten en het oplossen daarvan.

Het spreekt haast vanzelf, maar het downloaden en gebruiken van de genoemde software geschiedt geheel voor uw eigen risico. Ook aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht, valt buiten onze verantwoordelijkheid.

Zoekt u hulp bij of informatie over een speciaal onderwerp, klik dan op deze Index of gebruik in het menu de knop Zoeken

Lessen over webtalen die u gebruikt bij het maken van een website.

Opruimen Windows besturingssysteem

Als u uw computer gebruikt, wordt er veel informatie naar de harde schijf geschreven en worden er veel tijdelijke bestanden aangemaakt. Lang niet al deze informatie wordt later weer netjes opgeruimd. Het gevolg is dat de schijf en het geheugen steeds voller raken met ongebruikte data. Het opruimen van deze informatie maakt uw computer niet alleen leger, maar vaak ook sneller. Wise Disk Cleaner Free weet hier wel raad mee. Het programma haalt de bezem door overbodige bestanden en verwijdert sporen in Windows, bijvoorbeeld van onlangs geopende bestanden. Ook worden sporen van uw browser gewist. Favorieten, plug-ins en persoonlijke bestanden blijven uiteraard intact.

Klik op het tabblad Algemene cleaner en bekijk de categorieën die u kunt laten 'reinigen'. Elke categorie kunt u open klikken om te zien wat Wise Disk Cleaner Free voor u opruimt. Voer de schoonmaakactie uit met de groene knop Start scan. In het menu Systeem afslanken kunt u in één keer een grote slag slaan door restanten van Windows-updates te verwijderen. Normaal gesproken maakt uw besturingssysteem namelijk een back-up voordat het nieuwe Windows-updates installeert. Deze back-ups heeft u alleen nodig als u die updates ooit ongedaan wilt maken. Gebruikt u die functie nooit en werkt uw computer goed? Maak dan die schijfruimte vrij.

Opschonen computer: EasyCleaner

EasyCleaner is gratis en nederlandstalig. Het zoekt het Windows register af naar verwijzingen die nergens naar toe leiden. EasyCleaner kan ook overbodige bestanden verwijderen. De gebruiker kan zoeken naar dubbele bestanden en de programma's beheren die automatisch met Microsoft Windows opstarten. Het programma kan ook tijdelijke (internet) bestanden, cookies, onbruikbare snelkoppelingen en overbodige backups verwijderen.

PC onderhoud: PC Brother System Care Free

Voor het onderhouden van uw pc is ook het programma PC Brother System Care Free (SCF) bruikbaar. Het controleert uw computer op ongerechtigdheden zoals achtergebleven bestanden of een rommelig register en kan die fouten repareren.

letop.pngZet bij installatie de toolbar vinkjes uit.

Kopiëren met Teracopy

Het kopieergereedschap van Windows laat u in de steek als u grote hoeveelheden bestanden wilt kopiëren. Met behulp van een gratis programmaatje gaat dat stukken sneller. Surf even naar de website met Teracopy. Dit programma - te gebruiken in Windows 7, 8 en 10 - nestelt zich in Windows. Wanneer u met de rechter muisknop klikt op een map of bestand, verschijnt het programma in het opgeroepen menu. Het programma bevat ook nog de knoppen Test en Shutdown. Die kunnen ervoor zorgen dat de gekopieerde bestanden extra gecontroleerd worden en dat de pc daarna automatisch wordt uitgezet. Teracopy kunt u integreren in bijvoorbeeld Total Commander. Klik daarvoor op de knop More en daarna op Menu, Options. Onder File Managers Integration kunt u aangeven welk verkennerprogramma u gebruikt.

Programma's up to-date-houden: Sumo

Hoe vaak kijkt u achteraf nog of u wel de meest recente versie van een programma hebt? Met SUMO maakt u een automatisch overzicht van alle geïnstalleerde software, waarna u per pakket krijgt te zien wat de meest recente versie is, inclusief koppelingen (links) naar de downloadpagina's.

softwareupdateSUMO wordt standaard geleverd met Relevant Knowledge, een programma dat uw internetverkeer in de gaten houdt en popups vertoont. Download SUMO alleen door op de downloadpagina op het links getoonde pictogram te klikken. Dan downloadt u de versie zonder AdWare.

Bestandsbeheer met FreeCommander

Free Commander is een goede kandidaat om het wat onhandige Windows Verkenner te vervangen. Dit tweevenster-programma laat u makkelijker dan Verkenner bestanden kopiëren, verplaatsen en wat u er verder mee wilt doen. Bovendien is er een handige meeneemversie op een usb-stick.

Windows problemen oplossen met FixIt

Microsoft heeft een programma Fix It ontwikkeld om veel voorkomende problemen op te lossen. Microsoft vereenvoudigt hiermee de oplossingen op zijn online helppagina's. In plaats van in vijftien stappen uit te leggen hoe u een computerprobleem kunt oplossen, toont de pagina bij de uitleg een 'Fix it'-knop die de herstelstappen automatisch doorloopt.

De functie zit intussen in een honderdtal pagina's ingebakken. Dat aantal groeit nog steeds. Fix it is bedoeld om kleine aanpassingen en herstellingen eenvoudig uit te voeren, deels met het oog op minder ervaren gebruikers.

Andere computer overnemen met UVNC, TeamViewer of LogMeIn

Er zijn verschillende manieren om op afstand een computer over te nemen. De bekendste zijn UVNC, Windows Remote Desktop (standaard aanwezig in verschillende Windowsversies) en TeamViewer. Daarnaast is er nog LogMeIn Free. Daarmee kunt u het beeldscherm, het toetsenbord en de muis overnemen.

Backup van register met ERUNT

Met de registereditor van Windows kunt u geen volledige backup van het register maken en terugzetten. Een programma waarmee dit wel kan, is ERUNT (Emergency Rescue Unit NT). Het is een al wat ouder en niet zo gebruiksvriendelijk gereedschap, maar het werkt wel. Het programma vraagt u in welke folder de backup moet worden opgeslagen. Standaard wordt er eentje op basis van de datum aangemaakt in de Windows-folder. Het programma houdt - indien gewenst - ook de gegevens van andere gebruikers bij.

Het backup proces kan een minuut of twee duren. Wie achteraf wil terugvallen op een oude versie van het Register, hoeft slechts het programma in de backup folder uit te voeren. Zo nodig maakt ERUNT een backup telkens als Windows herstart. Het programma houdt automatisch dertig dagen lang alle backups bij.

Vergroten en omlijnen met ZoomIt

Geeft u vaak presentaties en wijst u vaak onderdelen op het scherm aan? Dan mag Zoomit niet in het menu Start van Windows ontbreken. Met dit programma, dat zich in het systeemvak nestelt en pas in actie komt wanneer u hierom vraagt, kunt u gedeelten van het scherm vergroten. Na installatie kunt u het aan uw voorkeuren aanpassen. In het optievenster geeft u aan hoe de zoommodus moet worden geactiveerd (bijvoorbeeld met de toetsencombinatie Control+1). Het inzoomen gebeurt met het scrollwiel van de muis. U kunt ook aangeven of u gebruik wilt maken van de optie om op het scherm een gedeelte te omlijnen, bijvoorbeeld als u een bepaald gebied wilt uitlichten. Het is bovendien mogelijk om eem timer te gebruiken en hiervoor een toetsencombinatie en vertraging op te geven. Het programma en de opties zijn bereikbaar via een pictogram in het systeemvak. Een prettige bijkomstigheid is: u mag Zoomit gratis gebruiken.

Powerpoint-presentatie openen

openfreely.png

Zoek het bestand dat u wilt openen en klik erop om het te selecteren. Klik "Open" en het bestand opent zich als het wordt ondersteund.

 

 

 

Als u geen Microsoft Powerpoint hebt en u wilt toch een powerpoint-presentatie openen, dan kunt u een speciale viewer downloaden. Dat geldt ook voor Excel, Word en heel veel andere programma's. Nadeel is dat er dan wel heel veel losse programmaatjes op uw harde schijf komen te staan. Dat kan makkelijker. Met Open Freely opent u 25 verschillende afbeeldingstypen (waaronder allerlei raw-formaten), alle soorten MS-Office documenten (én Wordperfect). 16 audio- en video-formaten, broncode is onder andere Java, VisualBasic, of C en meer. Een deel hiervan kunt u ook bewerken en weer opslaan.

Uw presentatie aanvullen: Knovio

Van Powerpoint tot video. Knovio is een webapplicatie waarmee u uw Powerpoint­applicatie snel en gemakkelijk van eigen beeld en geluid voorziet. Anderen kunnen die vanuit een browservenster bekijken.

U registreert zich eerst - gratis - op de site http://www.knovio.com met een klik op Sign Up Free. Meteen na registratie treft u in het linker paneel de knop Upload Slides aan. Langs deze weg laadt u de gewenste ppt- of pptx-bestanden. Het resultaat bekijkt u even later via de knop View your slides. De volgende stap is Record video. U zult Adobe Flash Player toegang moeten geven tot uw camera en mcrofoon. Met de rode Record knop in het linkerpaneel start u de opname. De dia die tijdens uw opname te zien is, verschijnt in het midden paneel. Overgaan naar een andere dia gebeurt met een klik op Next slide. Wilt u alleen uw stem toevoegen? Klik dan het pijltje onder de videoweergave aan en kies Record audio only. Bent u klaar met de opname, klik dan op Next Step: Share en vul een gepaste titel en beschrijving in. Bevestig met Save and get on with it. Tenslotte krijgt u een webadres naar uw videopresentatie en een stukje code. U plakt die code in uw webpagina, kijkers kunnen daar dan de video bekijken. Via de knop Get started with Spaces, +New is het mogelijk uw presentatie tot bepaalde gebruikers te beperken. Het resultaat is een dubbel paneel: links uw eigen webcambeelden, rechts de dia's. Via de Zoom-schuifknop bepalen kijkers zelf welk paneel ze groter of kleiner willen. Via de knop Send Me Feedback kunnen kijkers reacties naar uw mailbox sturen. Het is ook mogelijk achteraf uw video aan te passen. U meldt u opnieuw aan, klikt op My Presentations en kiest bij Edit de gewenste presentatie.

Een powerpoint­presentatie "Rippen"

Om mediabestanden uit een Powerpoint­presentatie te knippen ("rippen"), kiest u de menu-optie Bestand en vervolgens Opslaan als > Opslaan als webpagina. Alle bestanden komen dan terecht in een map met de naam "<presentatie>_bestanden". In Powerpoint 2010 is dat ingewikkelder. Open de presentatie en druk op Alt+F11. Druk nu op Ctrl+g en typ in het Direct-paneel het volgende commando: Active-Presentation.SaveAs"<volledig_pad>\<naam>.htm",ppSaveAsHTML,msoFalse. U vindt nu het htm-bestand, inclusief de bijbehorende submap, terug op de gevraagde locatie (uiteraard vervangt u <volledig_pad> en <naam> door eigen waarden).

Synchroniseren van mappen

Met het programma Synctoy kunt u de gegevens in een map op uw vaste schijf gelijk maken aan die op een externe schijf en andersom. Dat heet synchroniseren. Het heeft als voordeel, dat u op twee verschillende schijven altijd hetzelfde aan bestanden hebt staan. Wilt u de externe vaste schijf alleen maar gebruiken om een backup te maken van wat er in verschillende mappen van uw vaste schijf staat, dan kan dat ook. Gebruik dan de mogelijkheid van het maken van een echo.

Gratis brandprogramma's

Wie een cd of dvd wil branden, heeft een brandprogramma nodig. Uiteraard kunt u het programma van Windows gebruiken, maar dat staat niet bekend om zijn gebruiks­vriendelijkheid. Het gratis CD en DVD schrijfprogramma cdrtfe heeft al meerdere update's ondergaan en daar is het alleen maar beter van geworden. De nieuwste versie ondersteunt ook de Nederlandse taal. Het programma is niet zo populair als Nero Burning Rom maar doet wel het zelfde.

Een ander gratis schrijfprogramma is burnaware. BurnAware Free is geschikt voor alle recente versies van Windows. Om cd-roms te branden heeft u een cd-brander nodig bij uw computer. Voor dvd’s heeft u een dvd-brander nodig.

Programma voor fotobewerking: Gimp

Goede fotobewerkingssoftware hoeft niet duur te zijn. Sterker nog: het kan gratis. Een voorbeeld is het programma Gimp. Dat werkt op vrijwel alle systemen. Door z'n veelzijdigheid, gebruiks­vriendelijkheid en uitgebreide functionaliteit, behoort het tot de beste gratis alternatieven voor Photoshop. GIMP is opgedeeld in drie schermen: de gereedschaps­kist, het hoofdscherm en het menu met lagen, patronen, penselen en kleurverlopen. Al uw favoriete gereedschap is aanwezig, van de bekende verfemmer tot je lasso voor vrije selectie. U maakt zelf penselen, patronen of kleurgradiënten (kleuren laten overlopen) en isoleert met één klik de tekst in een afbeelding.

Uw mailprogramma op een usb-stick

Sylpheed biedt de mogelijkheid om uw mailprogramma mee te nemen (Thunderbird portable doet dat ook). Het enige dat u moet doen om het programma te gebruiken, is het zip-bestand uitpakken op een usb-stick en het programma starten. U kunt dan direct een nieuw account aanmaken of een ander account importeren (mits opgeslagen als .mbox bestand). Daarna kunt u e-mails ontvangen en versturen. Wat kan het programma nog meer?

U kunt meerdere e-mailaccounts instellen (die u in aparte groepen kunt weergeven), berichten tonen als conversaties of als aparte berichten, berichten standaard laten beantwoorden met bepaalde (B)CC's. Het programma kan versleutelde berichten automatisch met dezelfde (of een andere) versleuteling terug sturen. U kunt mailfilters instellen en account­afhankelijke handtekeningen gebruiken.

knippen Gratis knipprogramma's

Er zijn prachtige programma's op de markt waarmee u scherm­afbeeldingen maakt. Helaas moet u daar vaak flinke bedragen voor neerleggen. Er zijn gelukkig freeware varianten die vergelijkbare mogelijkheden bieden als de betaalde programma's. Wilt u het eenvoudig houden, dan zijn Gadwin Printscreen en Screenhunter 5 Free geschikte kandidaten.

In Windows 10, 8, en 7 vindt u een eenvoudig, maar goed werkend Knipprogramma (Startmenu > Alle Programma's > Bureau-accessoires) voor het maken van een afdruk van (een gedeelte van) het scherm. Wilt u meer bewerkingen kunnen uitvoeren met uw schermplaatjes, dan hebt u de keuze uit bijvoorbeeld ScreenCaptor en Jingproject.

Een ander mailprogramma: Thunderbird

Dezelfde makers van Firefox bieden ook een uitstekend mailprogramma: Thunderbird. Dit programma is stabiel en is zeer gebruiks­vriendelijk.

Gratis antivirusprogramma's

Een goed antivirus­programma is AVG Antivirus Free, het is gratis en werkt goed. Het beschermt tegen virussen, wormen, Trojaanse paarden. Dagelijks wordt de database bijgewerkt. Een extra voordeel is dat het de PC nauwelijks vertraagt. Het programma is een uitstekende aanvulling op de firewall, die bij Windows 8.1, of 7 wordt geleverd.

let op AVG beschermt u niet bij o.a. het chatten en ook niet bij winkelen en bankieren. Dat geldt voor de andere gratis antivirusprogramma's meestal ook. Wilt meer bescherming dan komt u bij een betaalde versie uit.

Een ander goed werkend antivirus programma is AntiVir. Een nadeel van AntiVir is dat u dagelijks een reclamevenster weg moet klikken. Met een kleine aanpassing kunt u dit venster uitschakelen. Ga met de Windows Verkenner naar de map C:\Program Files\­Avira\AntiVir Desktop, klik met rechts op het bestand avnotify.exe, kies voor Eigenschappen, tabblad Beveiliging. Selecteer de groep SYSTEEM (in Windows Vista kan dat pas na een klik op de knop Bewerken), plaats bij de machtiging Lezen en uitvoeren een vinkje in de kolom Weigeren, klik op de knop Toepassen en ga akkoord met de waarschuwing wanneer die wordt getoond. Herhaal die bewerking voor elke gebruiker of gebruikersgroep afzonderlijk.

Ook het bij het opstarten getoonde openingsvenster is uit te schakelen. Open de registereditor, navigeer naar de registersleutel HKLM\SOFTWARE\Microsoft\­Windows\CurrentVersion\­Run, dubbelklik op de registerwaarde avgnt en voeg aan het einde /nosplash toe (Let op: voeg een spatie in aan het begin, dus vóór de forward slash).

Intussen is Avast! Antivirus een aantrekkelijk programma geworden. Het heeft enorm veel functies. Het controleert zowel inkomende als uitgaande berichten en naast de protocollen POP3, IMAP4 en SMTP ondersteunt het ook het nieuwsgroepprotocol NNTP. Daarnaast controleert Avast! voortdurend het HTTP-verkeer. Verder is er nog een P2P-beveiliging die data van diensten van BitTorrent en eMule in de gaten houdt en een IM-bescherming tegen malware die zich via messengers zoals ICQ, AIM, Yahoo en MSN verspreidt. Een ander pluspunt van Avast! is de kortere updatecycli. Gezien de hoeveelheid malware die dagelijks verschijnt, is de gangbare 24-uurs update niet snel genoeg voor een goede bescherming.

Maar er is een andere kant van de medaille. In het startscherm van het programma staat een advertentie. Bovendien moet u de gratis versie registreren, anders werkt het programma maar dertig dagen.

letop.pngAls u twijfelt of uw pc al besmet is, download eerst Avast! Virus Cleaner. Die scant uw pc voordat u gaat installeren.

Greep in de doos met gratis programma's

In de volgende lijst heeft onze speurder de resultaten van zijn speurtocht bij elkaar gezet. Kijk altijd op de betreffende website. Soms moet u zich registreren voordat u het programma kunt downloaden.

Foto- en videobewerking
SysteemBack-up
letop.pngDe bootprocedure van een Windows besturings­systeem is eenvoudig te repareren met behulp van een herstel-CD.
Backup
FTP
Office
Antivirus

letop.pngGebruik niet gelijktijdig twee verschillende. Als u al een ander antivirus­programma gebruikt, moet u dit eerst deïnstalleren voordat u een ander installeert.

Browsers

 

Deze opgave van gratis software is niet uitputtend. Onze speurneus heeft nog meer gratis programma's voor uw PC gevonden

Met het programma IrfanView kunt u snel meerdere afbeeldingen tegelijk (in een batch) verkleinen. U kunt IrfanView gratis gebruiken.

Java Runtime Environment (J2RE) is de toepassing waarmee u applicaties kunt draaien die in JAVA zijn geprogrammeerd. Wat te doen wanneer u bij het installeren van een update de foutmelding error 25099 during installation java krijgt?

letop.png Met grote regelmaat worden lekken vastgesteld in Windows of onderdelen daarvan. Voor de meeste stelt Microsoft snel reparaties beschikbaar (patches). Maar een pc is pas beschermd als deze reparaties zijn gedownload en geïnstalleerd. De website beveilig.uwpc.info biedt u een uitgebreid stappenplan om uw computer te beveiligen.

letop.png Op deze site vindt u artikelen over uiteenlopende computer­onderwerpen, zoals (thuis)netwerken, computer hardware en internet.

letop.png Verwijst naar freeware software voor iedere toepassing, met een korte beschrijving in het Nederlands. De site bevat een groot bestand aan kwaliteits programma's. Met behulp van een zoekfunctie rechtsboven in de pagina kunt u deze site afspeuren naar het programma wat u zoekt.

letop.png Veel freeware vindt u in Computer Idee. Behalve een uitgebreide beschrijving en een afbeelding vindt u daar ook de downloadlink.

letop.png Hulp bij computerproblemen, installeren en optimaliseren van Windows 7, 8.1 en 10. De site is een informatiebron voor het oplossen van veel voorkomende computerproblemen, met allerlei waardevolle tips, trucs en tools.

letop.png Alle software op de website onder de knop is gratis te downloaden, freeware dus en (meestal) uitleg in het Nederland.

letop.png Heel veel freeware software, ondergebracht in categorieën om het vinden te vergemakkelijken. De voertaal is Engels, geen uitleg in het Nederlands.

letop.png Welkom bij MBfreeSOFT Deze website bevat een ruim aanbod van betrouwbare en geteste gratis software.

letop.png Free Products from Auslogics: Free staat onder de betaalversie: 1. Auslogics Registry Defrag; 2. Auslogics Disk Defrag; 3. Auslogics System Information.

letop.png Bent u benieuwd hoe een programma werkt of mist u nog een paar gebruikerstips? Klik eens op de knop.

PDF Reader nodig?

Voor enkele bestanden hieronder heeft u een .pdf reader nodig.
Heeft u geen pdf-reader dan kunt u die gratis downloaden (bijvoorbeeld Foxit Reader).
Denk er wel aan om na het downloaden en installeren de taal (Dutch) in te stellen.

Met CCleaner verwijdert u snel overbodige tijdelijke bestanden en kunt u programma's deinstalleren. U kunt de instellingen nalopen, of direct op de knop Schoonmaken klikken, dan wordt de schoonmaakactie direct uitgevoerd. Aan het einde van dit proces toont CCleaner de hoeveelheid vrijgemaakte schijfruimte. Voor meer info en downloadsite zie deze pagina onder de knop.

letop.png Veel pc gebruikers geven de voorkeur aan het programma Tweaknow Regcleaner. Het programma is een optimizer, waar de registrycleaner een belangrijk deel van uitmaakt.

Met Ad-aware free hebt u een programma om spyware van uw computer te verwijderen.

letop.pngSpywareBlaster is een programmaatje om met name Internet Explorer te immuniseren voor allerlei gevaren op internet. Voor Firefox-gebruikers is de software minder van waarde, maar tracking cookies kunnen wel geblokkeerd worden. SpywareBlaster is een aanvulling op andere anti-spyware software.

letop.png Hier veel informatie met o.a. handleidingen ter bestrijding van spyware, virussen etc.

letop.png De software die u op deze Gratis Software Downloads Gids website aantreft, wordt gratis aangeboden door de makers ervan.

Hieronder staat een overzicht van wat u op deze Gratis Software Gids zoal kan tegenkomen.
- Gratis internet software programma's.
- Gratis Internet bowsers.
- Gratis fotobewerking programma's.
- Gratis Anti-virus software downloads.
- Gratis Back-up software programma downloads.
- Gratis E-mail software programma downloads.
- Gratis Muziek en converteer software programma downloads.
- Gratis CD/DVD schrijf programma downloads
- Gratis Agenda en kalender software downloads.
- Gratis openbron E-Commerce (winkel websites) websites.
- Links naar gratis online tools.
- En nog veel meer...

Er komen bovendien steeds meer links naar gratis sofware downloads bij.


Er zijn verschillende programma's die in de gaten houden wanneer uw software bijgewerkt moet worden. U moet die programma's dan zelf dowloaden en installeren. Secunia's Personal Software Inspector onderzoekt of uw programma's zijn voorzien van de laatste beveiligingsupdates. Na installatie kunt u het best de geavanceerde interfacemodus inschakelen, die u rechts bovenin het venster vindt. Vink vervolgens op het tabblad Instellingen beide opties onder PSI instellingen aan. Het programma zal nu voortaan eens per week controleren op ontbrekende beveiligingsupdates. U kunt natuurlijk ook handmatig scannen op ontbrekende beveiligingspatches.

De Personal Software Inspector controleert alleen op beveiligings­updates. Wilt u op alle programma-updates controleren, dan kan dat met Filehippo's Update Checker. U kunt hiermee handmatig scannen, maar de Update Checker kan ook zo worden ingesteld dat de controle automatisch wordt uitgevoerd bij het starten van de PC. Hiervoor start u het programma op en klikt u op Settings. Op het tabblad Advanced vinkt u beide beschikbare opties aan. Worden er updates gevonden, dan zal het icoontje van Update Checker in het systeemvak zichtbaar blijven. In Windows 7, 8.1 en 10 moet u hiervoor via Start > Configuratiescherm > Systeemvak­pictogrammen aangeven dat het pictogram en de waarschuwingen van Update Checker moeten worden weergegeven. U dubbelklikt op het icoontje om de downloadlinks zichtbaar te maken. Zijn er geen updates, dan sluit Update Checker na een scan automatisch af.

Patch My PC Updater is een klein, licht programmaatje dat controleert of de software op uw pc up-to-date is. Na een scan kunt u direct alle benodigde updates automatisch laten downloaden en installeren. Met Patch My PC programma's kunt u ook programma's de-installeren.

In uw zoektocht naar een bruikbaar programma om bij te houden of uw software nog wel up-to-date is, komt ook Software Informer in aanmerking. Deze tool speurt ook naar verouderde stuurprogramma's, maar niet zo grondig als bijvoorbeeld SlimDrivers.

letop.png Wachtwoord beveiliging - Wachtwoord vergeten? Om wachtwoorden te achterhalen gebruikt u verschillende programmaatjes, allemaal van dezelfde maker.

Bij de cursussen over de verschillende webtalen (zie het linker uitschuifmenu) zijn - speciaal voor webdesigners - nog meer (gratis) hulpprogramma's genoemd.

Alles in één keer installeren

Onze detective heeft nog een indrukwekkend programma in de aanbieding. Stel u heeft Windows opnieuw geïnstalleerd. U staat nu weer voor de tijdrovende en vervelende klus om allerlei software te installeren. Met de gratis service Ninite gaat dat heel wat sneller. Op de site selecteert u de gewenste programma's, waarna Ninite op basis van uw selectie een aangepaste Installer creëert. Die kunt u vervolgens downloaden en uitvoeren. De Installer zorgt automatisch voor het downloaden van de meest recente versies en voor de installatie. Heeft u iets aangevinkt dat al op uw computer aanwezig is? Dan controleert Ninite of u de meest recente versie hebt. Als dit niet het geval is, wordt het programma voor u bijgewerkt zodat u weer up-to-date bent.