De pc herstellen of opnieuw instellen met behulp van een herstelstation

Als u de pc niet kunt opstarten, kunt u een herstel­station gebruiken om de pc te herstellen vanaf een systeem­herstelpunt of om de pc opnieuw in te stellen. Zie Een herstelstation maken voor meer informatie over het maken van een herstel­station op een werkende pc.

Een herstelstation maken

Met een herstelstation kunt u problemen met uw pc analyseren en oplossen, zelfs als de pc niet opstart. Als u een herstelstation wilt maken, hebt u niet meer nodig dan een USB-station.

  1. Zoek op de taakbalk naar een herstelstation maken en selecteer de optie. Mogelijk wordt u gevraagd het beheerders­wachtwoord op te geven of uw keuze te bevestigen.
  2. Controleer in het hulpprogramma eerst of Maak een back-up van de systeembestanden naar het herstelstation is geselecteerd en selecteer vervolgens Volgende.
  3. Sluit een USB-station aan op uw pc en selecteer Volgende > Maken. Er moet een groot aantal bestanden worden gekopieerd naar het herstelstation, dus dit kan even duren.
  4. Nadat de bestanden zijn gekopieerd, wordt mogelijk de koppeling. De herstel­partitie verwijderen weergegeven op het laatste scherm. Als u schijfruimte op uw pc wilt vrijmaken, klikt u op de koppeling en selecteert u Verwijderen. Als u dit niet wilt, selecteert u Voltooien.

Als u een herstel­station gebruikt dat is gemaakt in Windows 10:

letop.pngAls u tijdens het maken van het herstel­station ervoor hebt gekozen geen back-up te maken van de systeem­bestanden, is Herstellen vanaf een station niet beschikbaar.